Jak lépe začít den, než s jemnými nadýchanými palačinkami na snídani? Tyto bezvaječné palačinky jsou skvělá volba a připravit jejich je tak jednoduché.
Navíc jsou skvělé i po rozmrazení, takže si je můžete odložit na později.
Jak budeme postupovat:
- Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva v středně velké nádobě a promícháme metličkou.
- Přidáme mokré ingredience – mléko, máslo a vanilku a mixujeme, dokud nevznikne hladké těsto. Rychle přidáme čokoládové kousky a mixujeme dokud se všechno pořádně nespojí. Dáme však pozor, abychom těsto nepremixovali.
- Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem na mírném plameni a zlehka nastříká rozpuštěným máslem. Na pánev nalijeme naběračkou přibližně 1/4 těsta a pečeme zhruba 1-2 minuty, dokud těsto nebobtná a nedostane zlatou barvu z obou stran. Postupujeme stejně při každé palačince.
- Palačinky servírujeme teplé, polité sirupem, šlehačkou a extra kousky čokolády.
Dobrou chuť!
RSS